💊

Древньогрецький лікар Гіппократ описував цю патологію як «…неприємність, при якій ясна відділяються від зубів, кров тече з ніздрів, а на ногах з’являються виразки…», а лікарі Стародавнього Єгипту рекомендували усувати її симптоми з допомогою споживання цибулі та овочів. Та найважливіше відкриття, напевне, було зроблене хірургом Британського королівського флоту Джеймсом Ліндом, який довів, що споживання лимонів і апельсинів полегшує симптоми цієї загадкової хвороби під назвою цинга. Пізніше угорський біохімік Альберт Сент-Дьєрдь дав головному «винуватцю», що містився у великій кількості у складі цитрусових, назву «аскорбінова кислота», що прямо визначає його застосування — «засіб проти цинги» (Maxfield L. et al., 2024).З тих часів було проведено низку досліджень та експериментів, але питання терапевтичного потенціалу вітаміну С та для чого його вживати, окрім як для запобігання цинзі, й досі залишається предметом багатьох суперечок серед науковців. Залишаються не до кінця обґрунтованими й норми споживання, зокрема, скільки точно вітаміну С потрібно організму на день, та як визначити граничні межі. 🌿
📚 Читати далі: https://bit.ly/3x7J3xp
apteka.ua
📨 Приєднуйся у Telegram канал: https://bit.ly/44ixn66
📱 або Viber канал: http://bit.ly/3XCHfEc
Немає коментарів:
Дописати коментар