пʼятницю, 17 лютого 2023 р.

Профільний комітет рекомендує Парламенту прийняти за основу законопроєкт щодо медичного канабісу


16 лютого під головуванням Михайла Радуцького відбулося чергове засідання Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування (далі — Комітет). Під час заходу обговорювали законопроєкт «Про регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis) в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності для створення умов щодо розширення доступу пацієнтів до необхідного лікування онкологічних захворювань та посттравматичних стресових розладів, отриманих внаслідок війни» (реєстр. № 7457), аудит Рахункової палати України (РПУ) ефективності використання коштів на реалізацію пілотного проєкту зі зміни механізму фінансування операцій з трансплантації органів та ін.

Під час розгляду законопроєкту № 7457 Михайло Радуцький нагадав, що Комітет уже розглядав цей документ у червні 2022 р. і вніс його на розгляд Парламенту для прийняття в першому читанні. Водночас після проведення додаткових консультацій та отримання висновків щодо відповідності положень цього законопроєкту нормам права Європейського Союзу і пропозицій Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики, які було розглянуто під час спільного засідання підкомітетів з питань євроінтеграції, медичної допомоги і фармацевтичної діяльності Комітету, підготовлено правки до редакції законопроєкту до першого читання, які пропонується розглянути та врахувати. Зокрема, передбачається:



Читати далі: https://ift.tt/QYZw28p

apteka.ua

Приєднуйся у Telegram канал: https://t.me/apteca
або Viber канал: http://bit.ly/3XCHfEc

Немає коментарів:

Дописати коментар

🔬 Чи залишаться фармацевтичні техніки у Литві? 📈

💊 Абітурієнти не матимуть можливості розпочати отримання професії фармацевтичного техніка в Литві: Каунаський коледж, єдиний у Литві, який...